Over ons

Al sinds de jaren 70 is Cammeraat IJzerwaren een begrip voor Zoetermeer en omstreken. Een echt familiebedrijf dat door de jaren heen verstand en kennis heeft opgedaan om u het advies te geven wat u nodig heeft. Wij hebben een groot assortiment en dat wordt als maar groter en groter dus voor u als klant genoeg keuze.


Advies

Persoonlijke aandacht voor de klant staat bij ons centraal. Wij bieden ook vele services om u als klant zo volledig mogelijk van dienst te kunnen zijn.


Kwaliteit

Wij bieden hoge kwaliteit producten aan. Wij controleren de producten op degelijkheid en nemen de reviews van de klant serieus om zo de kwaliteit van onze producten te verbeteren.


Ontstaan van Cammeraat IJzerwaren

De geschiedenis begint in 1925 als Piet Cammeraat (1906) als sigarenboer met de transportfiets en aanhangkar de boerderijen in en om Zoetermeer gaat bezoeken om hier shag, pruimtabak en sigaren uit de eigen sigarenmakerij aan de man te brengen. Deze tabaksfabriek is in een houten schuur en bevind zich dan nog op de Leidse wallen. Hij beveelt natuurlijk zijn eigen merk, Picazo (Piet Cammeraat Zoetermeer), aan. Naarmate de handel groeit word de transportfiets vervangen voor een Solex en weer later een NSU. Deze zorgen voor een nog groter bereik.
In 1930 wordt er aan de Molenweg (huidige Stationsstraat) een gloednieuw pand neergezet; dit is het begin van de winkel zoals deze nu is. Dan begint het tijdperk van de mechanisatie en hier is als handwerkman niet tegen op te boksen. Een grossierderij wordt daarom overgenomen en een soort postorder bedrijf gestart. Vele cafés, cafetaria en kruideniers uit de Zoetermeerse regio worden nu door Piet van tabak voorzien en in 1949 komt Wim Cammeraat (1935) in vaste dienst.
Begin jaren zestig besluit de overheid dat Zoetermeer een stad moet worden. Dit is het moment voor een grote verandering. Hoewel de tabak blijft, word de winkel nu ook voor een deel ingericht met schroeven, spijkers, scharnieren en kastgrepen. In de loods achter het woonhuis worden de platen board en latten opgeslagen. De eerste doe-het-zelf winkel van Zoetermeer is een feit. In de tussentijd heeft Wim Cammeraat het roer overgenomen en gestuurd door de groeiende omzet in doe-het-zelf artikelen volgt verbouwing na verbouwing. In de loop van de jaren worden de tabaksartikelen geheel terzijde geschoven en gaat de aandacht volledig uit naar het doe-het-zelf segment. De verbouwing in de jaren 70 betekent dat het volledige oppervlakte van het perceel is volgebouwd.
In 1985 komt Pedro Cammeraat (1962) bij het bedrijf werken. Dit keer niet om op zijn fiets sigaren te bezorgen, maar om een nieuw hoofdstuk in de doe-het-zelfbranche te beginnen. Het bedrijf wordt lid van de in- en verkooporganisatie Nicovij met de winkelformule Enorm. De gevel wordt aangepakt en de winkel gerestyled. De automatisering is in opkomst en dat is met meer dan 10.000 producten geen overbodige luxe. Pedro neemt in 1999 de winkel over en in 2000 verlaat Wim Cammeraat na 52 jaar 'zijn' bedrijf.
In 2010 wordt er afscheid genomen van Nicovij en aangesloten bij Transferro, een in- en verkoop organisatie die perfect aansluit op de visie om specialisme, producten van A-merken en snelle service aan te bieden tegen de juiste prijs.